Home > FAQ

FAQ

Wij kunnen ons voorstellen dat jij na het bezoeken van de website heel veel vragen hebt over A.S. Exstudiantes. Vandaar dat we deze pagina hebben ingericht met de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Heb je een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Mail deze dan naar volleybal@exstudiantes.nl. Een van de bestuursleden zal je vraag dan beantwoorden.

  • Q: Waarom een nieuwe volleybalvereniging in Groningen, er zijn er toch al genoeg?

A: Dat is zeker waar, toch hebben wij gehoord en ervaren dat de stap van een studentenvereniging naar een ‘burger’-vereniging nog wel groot kan zijn en niet altijd even goed bevalt. Door het oprichten van een sportvereniging voor alumni tracht A.S. Exstudiantes dit ‘gat’ te vullen. Zo kan het gezellige van een studentenvereniging gecombineerd worden met het ‘volwassen’ leven waar we allemaal toch een keer aan toe zijn.

  • Q: Wat is het verschil tussen A.S. Exstudiantes Volleybal en een studenten- of ‘burger’-volleybalvereniging?

A: A.S. Exstudiantes Volleybal richt zich ten eerste primair op afgestudeerden, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, en starters tot ongeveer 35 jaar oud. We proberen de gezelligheid van een studentenvereniging te combineren met het drukke leven van een starter. Behalve de trainingen en wedstrijden zijn er weinig verplichtingen, maar er is wel ruimte voor een borrel, een toernooi of een andere (verenigings)activiteit. Wij streven ernaar om de teams van A.S. Exstudiantes Volleybal te vullen tot een maximum van 12 spelers. Dit geeft de werkende mens ook de ruimte een keer af te zeggen voor andere verplichtingen. Bovendien trachten wij trainingen tot uiterlijk half elf te laten doorlopen.

  • Q: Op welke avonden wordt er getraind?

A: De trainingsuren zijn inmiddels vastgelegd bij de gemeente. Alle teams trainen per week anderhalf keer (ene week 2x, andere week 1x). De week-teams trainen één keer per week. 

  • Q: Wat is de hoogte van de contributie?

A: Per team kan dit verschillen. Dat heeft te maken met het aantal trainingen per team en de teamgelden voor de Nevobo. De exacte contributiegelden kunnen bij de penningmeester opgevraagd worden. Uiteraard hoef je niet (meer) in het bezit van een ACLO-kaart te zijn om bij ons te kunnen spelen.

  • Q: Kan ik trainingslid worden?

A: Ja. Ook trainingsleden zijn welkom bij AS Exstudiantes Volleybal. Trainingsleden kunnen de teams aanvullen tot een maximum van 14 spelers per team.